Re-think Plastic

Plast är ett fantastiskt material med många bra egenskaper för hållbara produkter. Men det gäller att vara noggrann i hanteringen av plast genom hela produktens livscykel. Alltför ofta orsakar plast nedskräpning eller förbränns helt i onödan istället för att återvinnas och användas till nya produkter.

 

Stena Recycling har utvecklat nya innovativa återvinningsprocesser och tjänster som gör det möjligt att exempelvis ta vara på plast i elektronikavfall och plast från industrin. Plasten från elektroniken måste noggrant separeras i olika kvalitéer uppdelat på om den är helt ren och färdig att återvinnas, eller om den t.ex. innehåller farliga ämnen som flamskyddsmedel. Plast som innehåller farliga ämnen energiåtervinns under kontrollerade former. Övrig plast separeras i fyra huvudgrupper ABS, PP, PE och PS. Vi separerar även plast i olika färger baserat på våra kunders efterfrågan. Det är så vi skapar mer plast som kan återvinnas av tillverkande företag. Allt fler vill använda återvunnen plast och det behövs eftersom användningen av plast troligtvis kommer fortsätta att öka i framtiden.

 

SAVE THE DATE: VÄSSA DIN KUNSKAP OM HUR EFFEKTIV PLASTÅTERVINNING SKAPAR VÄRDEN I DIN VERKSAMHET

Välkommen till en inspirerande kunskapsdag om plaståtervinning på vår återvinningsanläggning Stena Nordic Recycling Center i Halmstad den 4 april 2019. Öka din kunskap om återvunnen plast som ett värdefullt material och hur återvinningsprocessen ser ut.  Få insikter om vilka värden som skapas genom optimering av er plasthantering. Diskutera era utmaningar med plast tillsammans med oss och andra företag inom tillverkningsindustrin.

  • Rundvandring med fokus på processer för plaståtervinning
  • Expertseminarium om plastens möjligheter och fördelar
  • Workshop: Hur kan Stena hjälpa att optimera din plaståtervinning
  • Lunch och erfarenhetsutbyte

Anmäl ditt intresse redan idag. Vi återkommer med en mer detaljerad inbjudan närmare eventet.

Genom att du registrerar dig på någon av Stena Metallkoncernens webbplatser samtycker du till att dina uppgifter behandlas såsom beskrivet här.

 

7 utmaningar med plaståtervinning

Plast är en värdefull resurs. Ändå skickas majoriteten av plasten idag till förbränning. Men genom att förstå plastens olika egenskaper kan vi återvinna betydligt mer än vi gör idag och skapa en cirkulär ekonomi även för plast.

Läs mer

Plaståtervinning i förändring

Plast är ett tekniskt avancerat material som kräver hög kompetens genom hela kedjan. Stena Recycling jobbar nära IAC och har lärt känna deras utmaningar.

Läs mer

Återvinning av plast

Plast är ett material som används mycket och lämpar sig bra för plaståtervinning och kan användas till framställning av ny plast och nya produkter.

Läs mer
  • Dela denna sida