Re-think Plastic

Plast är ett fantastiskt material med många bra egenskaper för hållbara produkter. Men det gäller att vara noggrann i hanteringen av plast genom hela produktens livscykel. Alltför ofta orsakar plast nedskräpning eller förbränns helt i onödan istället för att återvinnas och användas till nya produkter.

Utmaningar och möjligheter med återvunnen plast

Plast är en av tillverkningsindustrins mest outnyttjade tillgångar – ändå fungerar återvinningen av den betydligt sämre än andra material.

Läs mer

Grafik – plasten i siffror

Så mycket återvunnen plast kan användas inom tillverkningsindustrin i EU 2050.

Läs mer

Plaståtervinning i förändring

Plast är ett tekniskt avancerat material som kräver hög kompetens genom hela kedjan. Stena Recycling jobbar nära IAC och har lärt känna deras utmaningar.

Läs mer

Guide: Optimera plastflödet i er produktion

Ladda ned vår guide och ta reda på hur ditt företag kan optimera er plastanvändning.

Läs mer

Ny forskning ökar återvinning av farlig elektronikplast

I forskningsprojektet SenSoRe testas nya tekniker för att öka återvinningen av farlig elektronikplast.

Läs mer

7 utmaningar med plaståtervinning

Plast är en värdefull resurs. Ändå skickas majoriteten av plasten idag till förbränning. Men genom att förstå plastens olika egenskaper kan vi återvinna betydligt mer än vi gör idag och skapa en cirkulär ekonomi även för plast.

Läs mer

 

Vill du vet mer om Stena Recycling och hur vi kan hjälpa dig att utveckla ditt hållbarhetsarbete?

Genom att du registrerar dig på någon av Stena Metallkoncernens webbplatser samtycker du till att dina uppgifter behandlas såsom beskrivet här.


Stena Recycling har utvecklat nya innovativa återvinningsprocesser och tjänster som gör det möjligt att exempelvis ta vara på plast i elektronikavfall och plast från industrin. Plasten från elektroniken måste noggrant separeras i olika kvalitéer uppdelat på om den är helt ren och färdig att återvinnas, eller om den t.ex. innehåller farliga ämnen som flamskyddsmedel. Plast som innehåller farliga ämnen energiåtervinns under kontrollerade former. Övrig plast separeras i fyra huvudgrupper ABS, PP, PE och PS. Vi separerar även plast i olika färger baserat på våra kunders efterfrågan. Det är så vi skapar mer plast som kan återvinnas av tillverkande företag. Allt fler vill använda återvunnen plast och det behövs eftersom användningen av plast troligtvis kommer fortsätta att öka i framtiden.

 

  • Dela denna sida