Din IT-elektronik får fortsatt liv

kontor 2_CompQual80.png

Stena Recycling är specialister på att professionellt och säkert hjälpa dig med din cirkulära ekonomi. Vi tar hand om ditt företags gamla elektronik, som datorer och mobiler, raderar och fräschar upp dem. Produkter som är i tillräckligt bra skick återbrukar vi, i andra fall återbrukas komponenter som minneskort och skärmar. När allt till sist ska demonteras och skrotas, har vi kompetensen att ta hand om allt från metaller till plast och batterier på bästa möjliga sätt, för maximal återvinning.

Det här ingår i tjänsten:

- Vi ansvarar för packning, radering och all service runt omkring.
- Inom 30 dagar får du en rapport från oss med raderingsintyg för dina återbrukade enheter och destruktionsintyg för återvunnen minnesmedia.
- Du får ett intyg på din koldioxidbesparing som du kan använda i ditt företags hållbarhetsarbete.
- Fördelning av värdet fördelas enligt profitshare, där värdet avgörs utifrån vilket skick dina produkter är i.

 

image2ruld_CompQual80.png

 

Återbruk – så här fungerar det

En stor del av all utrustning som kasseras på företag och myndigheter i Sverige skrotas för att ersättas med nya produkter. Men i många fall hade den skrotade utrustningen kunnat användas ytterligare i flera år. För kom ihåg - allt som en gång har producerats har kostat massor av resurser – vatten, mineraler, bränsle, tid och arbetskraft. Därför är den bästa elektronikprodukten den som återbrukats flest gånger innan den går till återvinning.

 

Exempel på hur återbruk förlänger livslängden

Visste du att din gamla elektronik som du tänkt kassera kan leva tre gånger så länge? I vårt exempel här använder vi en laptop. Målet är att öka en dators livslängd från 2-3 år till 6-9 år.

 

 


Är du redo att bli av med din gamla elektronik? 

Eller vill du prata med en expert om hur tjänsten kan hjälpa dig? Vår tjänst är unik eftersom vi erbjuder både återbruk och återvinning. Det är till stor fördel både för din säkerhet och för miljön.

Klicka här för att fylla i formuläret, så tar våra experter kontakt med dig och berättar mer om erbjudandet.

KONTAKTA OSS

Dela denna sida