Återvinning av elektronik

Vi har över 20 års erfarenhet av anpassade återvinningslösningar för elektronik från tex industri, handel och kommuner. Vi erbjuder allt från elektronikburar och kärl till sekretesstjänster, transporter och rapportering – allt för att göra ditt elektronikavfall till en resurs på ett säkert och hållbart sätt.

Vill du veta mer? Vi hjälper dig gärna att ta fram rätt lösning för just din verksamhet.
Kontakta oss

återvinning av elektronik in sweden

Från avfall till värdefullt material

Elektronik innehåller en mängd ädelmetaller och material som kan användas till nya produkter efter kassering. Dessa värdefulla resurser utgör en viktig del i arbetet för ett hållbart samhälle. En fungerande materialåtervinning spar på både naturresurser och energi, jämfört med när nytt material används. Genom högteknologiska processer har vi möjlighet att ta hand om stora volymer elektronik som ger nytt värde.

Kontroll över hela processen

Genom kvalificerad dokumentation och kvalitetssäkring av våra samarbetspartners har du som kund kontroll över hela processen; från transport, genom återvinningen och till dess att materialet skickas vidare till nya användare. Första steget i vår återvinningsprocess är att ta bort allt farligt avfall, som batterier och kvicksilver. Detta görs för att säkerställa att inga farliga ämnen hamnar i naturen.

Produkter vi återvinner

Småapparater: Dammsugare, brödrostar, strykjärn, kaffemaskiner, hårtorkar, rakapparater, eltandborstar, klockor och vågar.
IT-utrustning: Datorer, skrivare, miniräknare, fax, stordatorer, mobiltelefoner och annan utrustning med dataminne.
Plattskärmar: Alla sorters plattskärmar, TV och monitorer, plasmaskärmar, LCD, LED, OLED, 3D-TV, Smart-TV mm.
Gamla TV-apparater och monitorer: Alla former av VRT-apparater, TV-apparater och monitorer.
Kylapparater: Kylskåp (för såväl hushåll som kommersiellt bruk), frysar och frysboxar, isoleringspaneler, luftkonditioneringsapparater och vattenkylare.

Nya kvalitetsråvaror

Vi erbjuder ett brett sortiment av kvalitetssäkrad råvara som säljs till våra utvalda partners runt om i världen för framställning av nya produkter som sedan får ett nytt liv i kretsloppet. Dessa partners kan vara stålverk, smältverk, gjuterier, plastproducenter eller andra tillverkare. Tillsammans sluter vi cirkeln och se till att kasserade produkter återvinns och blir en resurs för nya produkter.

Fakta om elektronik 

  • Återvinning av ett freonkylskåp motsvarar över två ton koldioxidutsläpp – den miljöpåverkan som uppstår vid produktion av jungfruliga material och om klimatskadliga gaser inte oskadliggörs utan läcker ut
  • Återvinning av en mobiltelefon sparar tillräckligt med energi för att ha en 9 W-lampa tänd i 206 dagar

Trender inom elektronik

  • Automatisering och digitalisering ger mer elektronikavfall inom industrin och handeln
  • Ökat behov av kontroll genom enkla lösningar och hantering av sekretessmaterial
  • ID-stölder och andra digitala brott ökar – vi har lösningar för säker hantering av konfidentiell information

 

Vill du veta mer? Vi hjälper dig gärna att ta fram rätt lösning för just din verksamhet.
Kontakta oss

Dela denna sida