Resurser i Stena Recycling LAB

IMG_4115_1920x400_CompQual80.jpg

Inom Stena Recycling Lab erbjuds en kreativ och inspirerande co-working arena, tillgång till olika typer av material, en existerande maskinpark att testa med, samt tillgång till Stena Recyclings egna återvinnings- och materialexperter.

MATERIAL BIBLIOTEK

Vi har ett materialbibliotek bestående av en mängd olika typer av återvunnet material eller restprodukter. Materialen består av allt från olika typer av plaster till blandningar av metaller och mineraliska material. Syftet med biblioteket är att inspirera och förenkla utvecklingen av nya material, produkter och processer. 

MASKINER OCH UTRUSTNING

På Stena Recycling Lab ges tillgång till Stena Recyclings maskiner för testkörning av material. Det finns också maskiner i laboratorium såsom en mindre kvarn för att krossa material, ugnar för att torkning, dragskåp samt plats för lagring.

EXPERTER ATT SAMVERKA MED

Här kan du även få tillgång till experter från olika delar av Stena Recycling. Såväl experter på olika material som personal med detaljkunskap om de processer som idag används vid återvinning. Inför varje samarbetsprojekt sätter vi samman ett skräddarsytt team. 

CO-WORKING arena

När du genomför projekt i Stena Recycling Lab erbjuder vi kontorsplats och fullt utrustade konferensrum i en inspirerande miljö med tillgång kaffe och te. På plats finns även tillgång till lunchmatsal samt omklädningsrum med dusch.

möjlighet till samfinansiering

New Ventures är en enhet inom Stena Metall som kan vara med och starta nya verksamheter tillsammans med någon som kommer med en idé. New Ventures kan investera i såväl startups som mer etablerade bolag som skapar nya möjligheter för och med återvinning. Stena Recycling Lab kan på så vis också bli en möjlighet att snabbare nå ut med nya lösningar på marknaden.    


Stena Recycling LAB

Stena Recycling Lab är vår innovations- och samarbetsarena där vi erbjuder entreprenörer, samarbetspartners, forskare och studenter möjligheten att utveckla framtidens återvinningsteknik och nya produkter. Vi drivs av vår passion för innovation och övertygelsen om att samarbete är nyckeln till utveckling i en komplex värld i ständig förändring.

Läs mer

Exempel på projekt

Vi samarbetar med entreprenörer, partners, forskare och studenter för att möta utmaningar och hitta nya möjligheter för att effektivisera återvinningsprocesser och skapa nya produkter av oönskat material. Här är några konkreta exempel på projekt som vi har genomfört.

Läs mer

välkommen med dina idéer

Har du en idé eller grov skiss på hur vi kan uppnå smartare resurshantering eller hållbara produkter och vill samarbeta med oss? Skicka i så fall in dina tankar till oss. Vi gör sedan ett urval av de idéer som vi tror kan förverkligas. Därefter startar vi ett projekt.

Läs mer
Dela denna sida

Registrera din idé

Genom att du registrerar dig på någon av Stena Metallkoncernens webbplatser samtycker du till att dina uppgifter behandlas såsom beskrivet här.