Stena Recycling LAB

1280x400__W7A6368_CompQual80_CompQual80.png

Stena Recycling Lab är vår innovations- och samarbetsarena där vi erbjuder entreprenörer, samarbetspartners, forskare och studenter möjligheten att utveckla framtidens återvinningsteknik och nya produkter. Vi drivs av vår passion för innovation och övertygelsen om att samarbete är nyckeln till utveckling i en komplex värld i ständig förändring.

halmstad_600x375_CompQual80.jpg

Labbet är placerat i Halmstad i hjärtat av Stena Nordic Recycling Center som är navet i vår industriella återvinnings-verksamhet. Här har du möjlighet att samarbeta med oss för att utveckla framtidens återvinningsteknik eller för att utveckla hållbara material och produkter. Samarbetet sker i projektform ihop med våra experter. Normal projekttid är 1-18 månader.

Skicka ditt förslag till oss om du har en bra idé. Vi letar ständigt efter intressanta samarbeten och vinnande koncept. 


Våra fokusområden är:

    • Automation för att öka effektiviteten i återvinningsprocessen, förbättra sorteringen och skapa säkrare arbetsmiljöer.
    • Digitalisering för att skapa effektivare processer
    • Produktutveckling där målet är att skapa nya produkter av material som ses som en avfallsprodukt eller som idag går till energiåtervinning

Exempel på projekt

Vi samarbetar med entreprenörer, partners, forskare och studenter för att möta utmaningar och hitta nya möjligheter för att effektivisera återvinningsprocesser och skapa nya produkter av oönskat material. Här är några konkreta exempel på projekt som vi har genomfört.

Läs mer

välkommen med dina idéer

Har du en idé eller grov skiss på hur vi kan uppnå smartare resurshantering eller hållbara produkter och vill samarbeta med oss? Skicka i så fall in dina tankar till oss. Vi gör sedan ett urval av de idéer som vi tror kan förverkligas. Därefter startar vi ett projekt.

Läs mer

Resurser i Stena Recycling LAB

Inom Stena Recycling Lab erbjuds en kreativ och inspirerande co-working arena, tillgång till olika typer av material, en existerande maskinpark att testa med, samt tillgång till Stena Recyclings egna återvinnings- och materialexperter.

Läs mer
Dela denna sida

Registrera din idé

Genom att du registrerar dig på någon av Stena Metallkoncernens webbplatser samtycker du till att dina uppgifter behandlas såsom beskrivet här.