Officiell partner till ASAP

1280x400_ASAP_hållbarhet_CompQual80.jpg

A Sustainability Acceleration Project - ASAP är arenan för studenter som vill spetsa sin kompetens inom hållbarhet. I år har vi på Stena Recycling gått in som partner tillsammans med ytterligare tre aktörer från viktiga framtidsbranscher.

– Vi ser partnerskapet med ASAP som en fantastisk möjlighet att komma ut och möta morgondagens hållbara ledare och bland dem öka medvetenheten kring den potential som finns inom återvinningsindustrin och dess effekt på den cirkulära ekonomin, säger Malin Baltzar, chef Hållbara affärer Stena Recycling.

Utöver återvinningsbranschen med Stena Recycling representeras även tre andra viktiga framtidsbranscher i årets ASAP: innovation och digitalisering med Accenture, det gröna näringslivet med LRF och skogsindustrin med SCA.

Vad är ASAP?

Det är en arena för studenter, företag, experter och organisationer att lära av varandra och samarbeta för att påskynda omställningen till ett hållbart samhälle. Som en del av arenan genomförs en campusturné med heldagsträningar för 400 studenter i hållbarhet och ledarskap. Ett fåtal studenter väljs ut att bli diplomerade som Framtidens Hållbarhetsledare.

ASAP grundades 2018 av Miljömärkning Sverige , som arbetar på regeringens uppdrag och Sustainergies. ASAP produceras årligen i partnerskap med relevanta aktörer från olika industrier och sektorer. 

framtidens hållbarhetsledare 2020

Här kan du läsa mer om de 18 studenter som har blivit utvalda. De kommer från 11 olika universitet från hela landet. En del i deras utbildning är att arbeta med att lösa komplexa samhällsutmaningar från ASAPs branschpartners för att få praktisk erfarenhet och möjlighet att utvecklas som ledare inom hållbarhet.  

Dela denna sida