Årets ledare och årets anläggning

Vår verksamhet utgår från en gemensam företagskultur med rötter i vår ägares värderingar. Att samarbeta med Stena Recycling ska vara tryggt, enkelt och utvecklande. Det kräver att vi har hög kännedom om våra kunders verksamheter, bred materialkunskap och ett stort engagemang.

Stena Recycling finns på närmare 90 platser runt om i Sverige, vilket självklart är en fördel för kunderna som har nära till närmaste anläggning samtidigt som bolagets 1 650 medarbetare befinner sig långt från huvudkontor och kollegor i andra städer. Den geografiska spridningen ställer därför höga krav på bolagets ledare att leva och förmedla vår kultur och styra efter gemensamma principer.

Årets ledare

Mattias Lindell, Filialchef Halland, är riktigt bra på att vara ledare. Så bra att han 2019 utsågs till ”Årets ledare”. En utnämning som delas ut årligen och går till någon som leder enligt bolagets ledarskapsvärderingar; ärlig och öppen, sätter medarbetarna i centrum samt är en lyhörd vägvisare och gör det på ett framgångsrikt sätt.

MattiasLindell_CompQual80.jpg

I motiveringen till valet av Mattias står det bland annat att han har tagit sig an ledarrollen genom tydlighet och kontinuerlig återkoppling samt feedback både på prestationer och utveckling hos medarbetarna och i verksamheten. Likaså är Mattias en modig och tydlig person som alltid har affären i fokus och som älskar att tävla. För Årets ledare är förändring en möjlighet och resultaten har inte låtit vänta på sig.

Mattias har haft olika roller inom Stena Recycling – säljare, säljchef och sedan snart två år tillbaka chef för filialerna i Varberg och Halmstad, sammanlagt tre filialer. För Mattias har de senaste årens arbete handlat om att skapa fler möjligheter till samarbeten mellan anläggningarna, för att på så sätt dra nytta av varandras kunskaper men också för att hjälpas åt med utmaningar. Allt för att skapa flexibilitet och ett effektivt arbetssätt. I dag är utgångspunkten Halland och de tre filialerna är ett team.

Att ta tillvara på och lära av de som är riktigt bra på något är viktigt för att driva bolaget framåt. De goda exempel använder vi bland annat i flera av våra interna utbildningsinsatser som genomförs kontinuerligt. Under 2019 har vi fortsatt stärkt vårt arbete med kompetensutveckling för medarbetare och ledare, vilket bland annat inneburit fokus på vår nya, omarbetade värdegrund och olika insatser kopplade till den.

 

Årets anläggning

I Värnamo har Stena Recycling tre anläggningar som bearbetar olika material. Samtliga dessa tre har under 2019 utmärkt sig genom att inte haft några olyckor med sjukfrånvaro vad gäller egen personal, ett bra resultat och en effektiv produktion samt att man styr den dagliga verksamheten och utvecklingen av den genom bolagets leaninspirerade arbetssätt.

Filialchef Henrik Celander menar att det goda samarbetet mellan anläggningarna är en av orsakerna till att allt fungerar:
- Vår personal är väldigt engagerade. Alla vill verkligen göra sitt bästa, och det finns en fin transparens som möjliggör att både ställa frågor och be om hjälp. En annan fördel vi har är bredden på vad vi kan erbjuda våra kunder. Vi täcker in flertalet materialslag, och har hög kompetens inom samtliga. Det ger oss en stabil grund för att skapa ett gott resultat.

Besöker man någon av filialerna märker man snabbt att här är det lagspel som gäller och medarbetarna gillar verkligen att bidra till utveckling. En positiv miljö där den goda stämningen smittar av sig på besökare och kunder.

Värnamo_CompQual80.jpg
Niclas Svärd, Platsansvarig och Henrik Celander, Filialchef.

 

Dela denna sida