Stor uppslutning när Circular Initiative samlade svenska industrijättar

För att skapa förutsättningar för cirkulära materialflöden krävs samarbete, konkreta planer och djärva mål. Stena Recyclings nya hållbarhetsinitiativ Circular Initiative samlade över 200 personer på torsdagen, när företrädare från ledande industriföretag möttes för att kraftsamla för en hållbar framtid.

 

– Ingen kan lösa de här frågorna på egen hand. Med det här initiatiet ökar vi medvetenheten om den utmaning vi står inför, samtidigt som vi lär av varandra och delar information och kunskap, säger Kristofer Sundsgård, vd på Stena Recycling, som hälsade deltagarna och åhörarna välkomna till Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen i Stockholm.

Circular Initiative är ett årligt återkommande arrangemang för svenska industriföretag med syfte att ta fram gemensamma mål och utveckla konkreta planer för cirkulära materialflöden. ABB, Stora Enso, Electrolux och Combitech är med från start och hade alla erfarenheter och visioner att dela med sig av under dagen.

– I dag har vi i nått en punkt där samhället kräver att industrin tar ansvar. Om du inte engagerar dig i hållbarhetsfrågor kommer du förlora både kunder och personal – du kommer inte överleva som företag. Men om du adresserar de här frågorna på rätt sätt så stöder du inte bara globala mål för miljön – antagligen kommer du göra bättre affärer också, sa Jacob Wallenberg, ordförande för Investor AB.

 

Hör fler röster från Circular Initiative:

 

Sarah McPhee, Chair of Houdini Sportswear

Se intervjun här

Jan Brockmann, COO at Electrolux

Se intervjun här

Märtha Rehnberg, Co-founder of Dare Disrupt & Policy Advisor, EU Commission

Se intervjun här

Hans Torin, CEO at Combitech

Se intervjun här

Susanne Timsjö, Sales & Marketing Manager at ABB Robotics Sweden

Se intervjun här

Dela denna sida