Så återvinns LDPE-plasten

Hur blir använd plast värdefullt råmaterial? På Stena Nordic Recycling Center i Halmstad omvandlas använd plastfilm till högkvalitativt regranulat som kan användas för att göra ny plastfilm.

 

Plasten som återvinns kallas LDPE, lågdensitetspolyeten, en mjukplast som används för att göra plastpåsar, livsmedelsförpackningar och industrifilm. Varje år återvinns 10 000 ton plastfilm på anläggning i Halmstad. I den här filmen får du lära dig hur det går till.

 

Vill du veta mer om Stena Recycling och hur vi kan hjälpa dig att utveckla ditt hållbarhetsarbete?

Genom att du registrerar dig på någon av Stena Metallkoncernens webbplatser samtycker du till att dina uppgifter behandlas såsom beskrivet här.


Läs mer

Re-think Plastic

Den 4 april samlade Stena Recycling företag från norra Europa för att diskutera återvinning och hur vi bäst tar hand om plast.

Läs mer

“Oanade möjligheter”

Plast är ett oumbärligt material, men hur ser plastens framtid ut? I Stena Recyclings serie Thoughts on Plastic möter vi Trioplasts Andreas Malmberg.

Läs mer

Kommunicera återvinning

Industrin tjänar på att berätta vad de gör inom återvinning. Ladda ner vår rapport och läs om potentialen i den här typen av kommunikation.

Läs mer
Dela denna sida