Återvinn julen - ge dina prylar nytt liv

2015-12-20

återvinn_julen_CompQual80.jpg

Julhandeln slår nytt rekord i år igen. Detta är den tid på året då vi köper mest och byter ut gammalt mot nytt. Men julen innebär också möjligheten att göra dig själv, alla andra och miljön en stor tjänst. Visste du till exempel att om du återvinner ett års järnskrot som Stena Recycling hanterar så kan de omvandlas till 236 miljoner cyklar?

Samma sak är det med julklappspapperet, den gamla mobiltelefonen och med städapparaten som ersätts med en sprillans ny robotdammsugare. Det mesta i gamla prylar kan faktiskt få ett nytt liv i nya produkter. Papper kan återvinnas upp till sju gånger innan fibern är förbrukad. Elektronik är full av värdefulla material som kan återvinnas om och om igen. Stena Recycling återvinner varje år flera miljoner ton av samhällets gamla prylar och material. Vi ser att det går allt snabbare att utveckla nya produkter som ersätter gamla modeller.

Det är samarbetet mellan oss och dig och alla andra i samhället som gör det möjligt att skapa effekterna med återvinning och att hushålla med begränsade resurser. Ditt besök på återvinningsstationen gör verkligen skillnad. Viktigast är att sortera rätt och se till att prylar som inte längre kan användas går till återvinning och tillbaka in i produktion av nya produkter.

Dela denna sida