Brilliant Minds tar hjälp av Stena Recycling för att öka sitt hållbarhetsfokus

2020-02-03

1280x400_stena-recycling-brilliant-minds_CompQual80.jpg

Från 2020 och framåt kommer hållbarhet att vara ett huvudtema på det årliga symposiet Brilliant Minds som hålls i Stockholm. Målet är att vara världens mest hållbara symposium med stöd av Stena Recycling som rådgivare.

Brilliant Minds grundades 2015 av Spotifys grundare och VD Daniel Ek, och serieentreprenören, Arash Pournouri. Brilliant Minds är ett förändrings- och kreativitetssymposium och plattformen för ett globalt forum och rörelse som formar framtiden genom att utmana nutiden.

- Vi är väldigt glada att Stena Recycling, Europas ledande återvinningsinnovatör, kommer att fungera som rådgivare för Brilliant Minds eftersom vi strävar efter att vara världens mest hållbara symposium och presentera det starkaste innehållet i ämnet. Detta återspeglar naturligtvis Sveriges globala ledarskap när det gäller klimatförändringar och hållbarhet i en holistisk mening, säger Natalia Brzezinski, VD för Brilliant Minds.

Hållbarhet kommer att vara ett tema i symposiets innehåll, men också i det ekologiska fotavtrycket för arrangemanget.

Stena Recycling som är en del av Stena Metallkoncernen och Stena Sfären, som ägs och kontrolleras av familjen Olsson, kommer att vara kärnan i ett nytt rådgivande råd för hållbarhet som lanseras 2020.

- Det är väldigt spännande för oss att ta rollen som rådgivare för Brilliant Minds. Hållbarhet är kärnan i vår verksamhet och vi är mycket glada över att dela med oss av vår kunskap. En central del av vår strategi är att bidra och stimulera övergången till en cirkulär ekonomi tillsammans med våra partners och kunder. Vi delar Brilliant Minds tro att det enda sättet vi kan skapa positiva förändringar i vår miljö är tillsammans, säger Michael McGrath, Chief Operation Officer för Stena Recycling Group.

Läs mer om Brilliant Minds Hållbarhetsmål här.

Dela denna sida