Hållbarhetsforum i Halmstad

2017-11-09

1280x400_StenaNordicRecycyclingCenter_CompQual80.jpg

Den nionde november arrangerades ett hållbarhetsforum på Stena Nordic Recycling Center i Halmstad. Syftet var att inspirera, utmana och ge kunskap kring dagens och framtidens resurser och råvarutillgångar för de cirka 200 inbjudna gästerna.

Under dagen gav bland annat Jonas Ridderstråle en beskrivning av framtidens möjligheter, utmaningar och trender på den globala arenan. Stena Recyclings kunder Siemens och Husqvarna berättade om hur samarbete skapar hållbara värden inom återvinning och det var också en paneldiskussion på temat "Hur säkrar vi en hållbar råvarutillgång idag och i framtiden". Därefter fanns det möjlighet att ta en rundtur på den stora anläggningen.

Här ser du några bilder från eventet.

Hållbarhetsforum_1

Hållbarhetsforum_2

Hållbarhetsforum_3

 

Fakta om anläggningen

Stena Nordic Recycling Center är ett landmärke i Halmstad. Hela fastigheten är på 433 000 kvadratmeter. Lika stort som 80 fotbollsplaner. Det är vår största satsning någonsin och tar återvinningen till en helt ny nivå. Med flera automatiserade processer samlade på en plats skapas en effektiv och industriell helhet med kapacitet att återvinna mer material från industrin, hundratals bilar och annat avfall från samhället varje dag.

Läs mer om SNRC här.

Dela denna sida