Jätteanläggning invigd i Malmö

2018-06-01

Malmö_invigning_CompQual80.jpg

I strålande solsken fick 60-talet kunder se och uppleva Stena Recyclings nya stora anläggning i Malmö. I Norra hamnen har bolaget samlat all återvinningsverksamhet i Malmöområdet och investerat stort i bland annat en ny pappershantering och i nya maskiner.

-  I Malmö har vi möjlighet att ta emot och bearbeta alla materialslag på ett säkert och effektivt sätt. Närheten till djuphamn och järnväg ger oss också unika förutsättningar till miljöeffektiva transporter. Jag är stolt och glad över vår investering som kommer att innebära många nya återvinningsmöjligheter för våra kunder i Malmö- och Öresundsregionen, säger Kristofer Sundsgård VD Stena Recycling.

Anläggningen är inte helt ny, Stena Recycling har bedrivit återvinningsverksamhet där i flera år. Men med den investering som nu är gjord kommer möjligheten att återvinna mer på ett ställe att utökas betydligt. Ett Eiffeltorn i månaden eller närmare 100 000 ton järn, metaller och rostfritt kommer att återvinnas årligen, liksom 20 000 ton farligt avfall och 35 000 ton papper.
Vid filialen arbetar ett 70-tal personer och det finns flera specialister inom respektive materialslag som bistår med sin kunskap kring hållbara återvinningslösningar och som kan utbilda i rätt resurshantering.

-  Vi är otroligt glada över Stena Recyclings investering som är viktig för staden och dess utveckling, säger Malmö Stads näringslivsdirektör Pehr Andersson, som också fick äran att klippa bandet och därmed inviga den nya anläggningen.

Se filmen för mer information om alla nya möjligheter till  hållbara återvinningslösningar i Malmö.

Dela denna sida