Klimatkonferens med stjärnglans

2018-09-21

1280x400_soffa_CompQual80_CompQual80.jpg

Hur kan ökad återvinning spara både naturresurser och energi? Vad kan man själv göra för att göra skillnad för klimatet? Det var några av frågorna som Stena Recyclings Taina Flink och Mats Torring tog upp på The Climate Conference 2018 i Göteborg.

Konferensen arrangerades av The Perfect World Foundation i samband med att Sir David Attenborough utsågs till ”The Conservationist of the Year 2018”.

Som talare på konferensen deltog bland många andra även Dr. R.K Pachauri, före detta ordförande för FN:s Klimatpanel och mottagare av Nobels Fredspris 2007.

– Konferensen riktar sig till privatpersoner och här är det viktigt att vara med och förklara vilken roll effektiv och strukturerad återvinning faktiskt kan ha för klimatet. Det är en åtgärd som privatpersoner relativt enkelt kan applicera, både att återvinna hemma men kanske framförallt att efterfråga produkter med återvunnet material. Konsumenter idag har en stor påverkan. Sen är det roligt att vara den som faktiskt bidrar med en lösning på problemen och inte bara pratar om dem, säger Taina Flink, specialist i design för återvinning på Stena Recycling.

– Vi fick också tillfälle att diskutera den viktiga frågan om samverkan mellan privatpersoner, regioner och industri för att få till fungerande återvinningssystem så att material kan användas igen - istället för att hamna där de kan göra skada, säger Mats Torring, affärsutvecklare på Stena Recycling.

Stena Recycling stöder sedan 2017 The Perfect World Foundations arbete kring olika miljöfrågor. 

Läs mer här: http://theperfectworld.com/sv/20-nyheter/814-the-climate-conference-2018

På bilden från vänster: Dr. R.K Pachauri, Sir David Attenborough, Sarah Ferguson, Duchess of York, och Mats Torring, Stena Recycling.

Dela denna sida

The Perfect World Foundation logo

Klimatförändringarna står för det största enskilda hotet mot vår natur och våra djur, och i en förlängning även mot hela mänskligheten. The Perfect World Foundation arbetar aktivt med klimatfrågor, ett arbete som sträcker sig ifrån utbildning till utveckling av ny teknik samt stöttning av specifika utsatta djurarter.

Läs mer på: theperfectworld.com