Ny hållbarhetschef på Stena Recycling

2020-01-26

1280x400_MalinBaltzar_CompQual80.jpg

Malin Baltzar har utsetts till ny hållbarhetschef på Stena Recycling från och med den första januari 2020. Hon har jobbat i bolaget i många år och kommer senast från rollen som Chef Hållbara affärer.

– Stena Recycling utsågs till Sveriges mest hållbara varumärke inom B2B i Sustainable Brand Index undersökning 2018. Vi har en stark plattform och viktig roll när det gäller att bidra till mer hållbara verksamheter hos våra över 70 000 kunder inom allt från verkstad till detaljhandel. Med Malin Baltzar som hållbarhetschef kommer vi att driva på det arbetet ytterligare. Samtidigt som vi accelererar och tar nästa steg i vårt interna hållbarhetsarbete, säger Fredrik Pettersson, VD Stena Recycling.

Malin Baltzar har en lång erfarenhet från hållbarhetsområdet och återvinningsbranschen. Hon har de senaste åren haft rollen som Chef Hållbara affärer på Stena Recycling. Innan det har hon bland annat jobbat med koncept och lösningar som optimerar resursanvändningen inom tillverkande industri. I sin nya roll kommer hon även fortsättningsvis ha ett övergripande ansvar för Hållbara affärer.

Hur ser du på den här rollen i Sveriges ledande återvinningsbolag?
– För mig som alltid har brunnit för hållbarhetsfrågorna känns det väldigt spännande att få chansen att ta ett större grepp kring de här frågorna. Det finns flera synergier med att hålla utvecklingen av hållbara affärer väldigt nära kopplat till vårt interna hållbarhetsarbete. Att vi driver vår verksamhet och våra processer på ett hållbart sätt är viktigt både för oss och våra kunder. Det påverkar klimatnyttan som våra kunder bidrar till när deras restprodukter får ett nytt liv genom våra processer, säger Malin Baltzar.

2020 har precis börjat, vad ser du framför dig det kommande årtiondet?
– Vi står nu i början av ett decennium som kommer bli extremt viktigt både för klimatet och för råvaruförsörjningen inom industrin. Tillsammans med våra kunder inom svensk industri och andra sektorer har vi ett stort arbete framför oss. Genom öppenhet och inte minst täta och resultatfokuserade kundsamarbeten kommer vi göra stor skillnad.

 

Dela denna sida