Mats Linder - ny chef för Stena Circular Consulting

2021-04-14

Mats_Linder_Stena_Circular_Consulting_01_1280x400_CompQual80.jpg

I höstas påbörjade Stena Recycling en resa mot att bredda erbjudandet inom cirkulära tjänster. Med den nya enheten Stena Circular Consulting (SCC) erbjuds strategiska konsulttjänster inom bland annat affärsmodeller, design och processer för en cirkulär ekonomi. Med Mats Linder som ny chef är siktet inställt på fortsatt expansion av verksamheten och erbjudandet, med syfte att hjälpa fler företag inom industrin.

Mats ser fram emot att jobba med alla bolag som satsar seriöst och långsiktigt på att göra en cirkulär transformation.

– Det här är kanske det mest spännande jobb man kan ha vid den historiska vändpunkt vi befinner oss. Vi behöver möta en av mänsklighetens största utmaningar någonsin och SCC är placerade mitt i buffén av möjliga lösningar. Även om man kan känna att man baxnar lite under tyngden av alla utmaningar så kan jag inte komma på ett mer meningsfullt arbete att ha inom industrin, säger han.

Mats är i grunden kemist med en ingenjörsutbildning och doktorsexamen från KTH och kompletterar sin akademiska bakgrund med erfarenhet som managementkonsult. I cirka tre år arbetade han dessutom i England för Ellen MacArthur Foundation som utvecklar och främjar idén om en cirkulär ekonomi. Sedan flytten tillbaka till Sverige 2017 har han drivit egen konsultfirma med fokus på cirkulär ekonomi, där han jobbat för såväl stora som små organisationer, med både privat sektor och NGO:s.

– Vi står på tröskeln till en otroligt svår, förmodligen obekväm, men samtidigt nödvändig och väldigt spännande samhällsomvandling som är mer djupgående och omfattande än vad många hittills har insett eller vill inse. Det ska därför bli så spännande att jobba med de här frågorna ihop med Stena Recycling, säger Mats. Många är bekanta med VAD som behöver göras för att vi ska nå våra väldigt högt satta klimatmål, men få vet HUR vi ska göra det. SCC finns där för att, tillsammans med Stena Recyclings marknadsledande kunnande om bearbetning och förädling av material, hjälpa till att hitta svaret på den frågan. Viljan att lösa vår tids utmaningar finns överallt och det är bara tillsammans vi kan göra det. Jag vill därför verkligen rikta ett öppet och respektfullt välkomnande till företag att föra en dialog med oss.

Stena Circular Consulting (SCC) är en internationell konsultverksamhet inom Stena Recycling med uppdrag att stödja företag i deras utveckling mot hållbara och cirkulära lösningar som ger både miljö- och affärsvärde. SCC erbjuder tjänster bland annat inom cirkulär strategi genom hela värdekedjan, cirkulära processer och produktdesign, optimering av återvinning och avfallshantering samt utveckling av cirkulära affärsmodeller.

 

Läs mer om Stena Circular Consulting här:
https://www.stenarecycling.se/circular-consulting

Dela denna sida