Northvolt inleder samarbete med Stena Recycling

2021-08-15

1280_Northvolt_1_CompQual80.jpg

Northvolt väljer Stena Recycling som återvinningspartner även för produktionsanläggningen i Skellefteå. Övergripande fokus blir att hantera och återvinna produktionsavfallet så effektivt som möjligt, utveckla nya återvinningslösningar och säkra att värdefulla resurser cirkuleras.

Som ledande återvinningsbolag i norra Europa har Stena Recycling lång och gedigen erfarenhet av i stort sett alla typer av avfall. Bolaget har ett nätverk med 90 anläggningar över hela Sverige och egna produktionsenheter för bland annat metaller, papper, plast och farligt avfall. Stena Recycling lägger stor kraft på ständiga förbättringar avseende kundernas avfall, med målet att hela tiden minimera avfall, öka återvinningsgraden och cirkulera så mycket resurser som möjligt tillbaka in i svensk och internationell produktion igen.

Stena Recycling finns sedan tidigare i Skellefteå och förstärkte kapaciteten i vintras genom förvärvet av bolaget Allmiljö, som är en viktig aktör i regionen. Under våren har Stena Recycling även avtalat om att köpa ytterligare en tomt i närheten av Northvolts anläggning för att förbereda för fortsatt utveckling av verksamheten i anslutning till Northvolt

– Vi är mycket glada och stolta över uppdraget. Stena Recycling får en viktig uppgift där vår gedigna kunskap om hanteringen och förädlingen av avfallsresurser kommer att göra stor nytta. Northvolt är något av det största som har hänt i svensk industri i modern tid och vi ser fram emot att ge vårt bidrag till att göra denna satsning hållbar och resurseffektiv, säger Fredrik Pettersson, VD Stena Recycling Sverige.

Stena Recycling ansvarar sedan tidigare för hantering och återvinning av avfallet från pågående byggnadsarbeten på Northvolt i Skellefteå liksom återvinningen vid utvecklingsanläggningen Northvolt Labs i Västerås.
Det nya avtalet börjar löpa 1 september.

Dela denna sida