Ny VD för Stena Recycling AB

2016-08-30

1280x400_ny_vd_CompQual80.jpg

Kristofer Sundsgård tar över som VD för Stena Recycling den 1 september och Staffan Persson, nuvarande VD, går vidare i rollen som Affärsområdeschef Recycling inom Stena Metallkoncernen.

Kristofer Sundsgård kommer närmast från rollen som ansvarig för den operativa verksamheten inom Stena Recycling och har verkat inom bolaget i närmare 15 år.

- Att Kristofer Sundsgård tar över som VD för Stena Recycling AB ser jag som en naturlig utveckling då han efter att ha haft många olika positioner inom bolaget känner verksamheten väl. Han har också mycket god kunskap om affären och har starkt bidragit till bolagets utveckling inom många områden under flera år, säger Staffan Persson.

- Att fortsätta utveckla Sveriges ledande återvinningsföretag och tillsammans med våra kunder hitta lönsamma, hållbara lösningar varje dag är en utmaning som jag ser fram emot att ta mig an tillsammans med alla duktiga medarbetare på Stena Recycling, säger Kristofer Sundsgård.

I Affärsområde Recycling inom Stena Metallkoncernen ingår recyclingbolagen i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen.

- Det är stimulerande att få fortsätta det långsiktiga arbetet med affärsområdets gemensamma utveckling tillsammans med våra landschefer och medarbetare, säger Staffan Persson, som också har ett förflutet inom ett annat bolag inom Stena Metallkoncernen, Stena Aluminium, där han var VD i sex år.

För mer information kontakta:

Kristofer Sundsgård
VD Stena Recycling AB
Tel 010-445 7161

Staffan Persson
Affärsområdeschef Recycling
Tel 010-445 8013Dela denna sida