Stena Recycling - Sveriges mest hållbara återvinningsbolag

2020-01-30

1280x400_SBI_vinnare_CompQual80.jpg

Stena Recycling har utsetts till Sveriges mest hållbara återvinningsbolag 2019. Utnämningen grundar sig på intervjuer med beslutsfattare inom små- och medelstora företag i studien Sustainable Brand Index B2B som utförs av SB Insight.

– Jag är oerhört glad och stolt över att vi får utmärkelsen Sveriges mest hållbara varumärke inom återvinningsbranschen. Det är framförallt ett kvitto på att våra kunder har uppfattat vårt fokus på och vår ambition att återcirkulera resurser på ett ansvarsfullt sätt, säger Malin Baltzar, hållbarhetschef på Stena Recycling.

Det är nu tredje året i rad som Stena Recycling ligger i topp i Sustainable Brand Index B2B. 2017 fick bolaget samma utmärkelse som i år; det mest hållbara återvinningsbolaget. 2018 var Stena Recycling det mest hållbara varumärket i Sverige, alla kategorier inom B2B.
Bakgrunden är ett fokuserat arbete med målet att göra kunderna inom svensk industri och andra verksamheter mer resurseffektiva och mer cirkulära. Utmärkande är täta, ingående samarbeten med många kunder samtidigt som bolaget tar större plats i viktiga frågor i det offentliga samtalet.

– Vi har de senaste åren koncentrerat oss på att framhålla alla de värden som resurseffektiv återvinning bidrar till. Våra säljare och specialister har gjort ett fantastiskt jobb med att nå ut och skapa en konstruktiv dialog med våra kunder. Att bli cirkulära kräver samarbete och under året har vi skapat fler och nya samarbeten, mycket tack vare vårt initiativ Circular Initiative. Att få motta det här priset ger oss ännu mer energi i arbetet med cirkulära hållbara lösningar, säger Malin Baltzar.

 


Fakta
Sustainable Brand Index, B2B-studien
Sustainable Brand Index B2B har genomförts årligen sedan 2017. De första två åren var respondentmålgruppen i studien exekutivt inköpsansvariga på storbolag i Sverige, definierat som företag med en omsättning över en halv miljard svenska kronor. I 2019 års studie har målgruppen omdefinierats till små- och medelstora företag. Med det avses företag som har från 40 upp till 500 anställda.

För mer information kontakta
Malin Baltzar, Hållbarhetschef Stena Recycling
malin.baltzar@stenarecycling.se

Dela denna sida