Stena Recycling AB växer i Sverige

2017-03-01

1280x400_IL mars_CompQual80.jpg

Stena förvärvade IL Recycling AB under 2016 och genom en verksamhetsövergång till Stena Recycling AB den 1 mars stärker nu återvinningsbolaget sin position som helhetsleverantör av återvinningstjänster i Sverige.

För Stena Recycling är avfall en viktig resurs. Genom att återanvända material och låta det leva vidare i nya produkter skapar bolaget återvinning som gör stor nytta. Varje år samlar Stena Recycling in stora mängder uttjänt och överblivet material. Järn, metaller, papper, trä, plast och olja – allt förädlas till nya råvaror i Stena Recyclings anläggningar runt om i Sverige för att sedan säljas vidare till stål- och metallverk, gjuterier och pappersbruk runt om i världen. De återvunna råvarorna används för att tillverka nya, efterfrågade produkter. Restmaterial blir till nya globala råvaror.

- Jag är glad och stolt över att vi nu kan erbjuda våra kunder ett ännu större utbud av värdeskapande återvinningsmöjligheter, inte minst inom pappersområdet som IL Recycling har lång erfarenhet av att leverera lösningar inom där vi blir en stark spelare att räkna med säger Kristofer Sundsgård, VD Stena Recycling AB.

Stena Recycling utökar också den geografiska närheten till kunder över hela Sverige genom 15 nya anläggningar, vilket på ett bra sätt kompletterar bolagets övriga verksamhet. Bolaget finns därmed på 95 platser i Sverige.

- Vi befäster vår position som ledande inom industriell återvinning vilket ger våra kunder och samarbetspartners fler möjligheter till hållbar materialåtervinning, säger Kristofer Sundsgård.


För mer information kontakta 
Kristofer Sundsgård, VD Stena Recycling AB tel 010-445 7161
Åsa Ahlgren Berndtson, Kommunikationschef Stena Recycling AB, tel 010-445 2036

Dela denna sida