Vi är officiell partner till ASAP, arenan för framtidens hållbarhetsledare

2019-09-10

1280x400_ASAP_CompQual80.jpg

ASAP, arenan för studenter som vill spetsa sin kompetens inom hållbarhet, är tillbaka. I år går vi på Stena Recycling in som partner tillsammans med ytterligare tre aktörer från viktiga framtidsbranscher. Nytt för i år är att ASAP gör en campusturné för att möta 400 studenter på universitet- och högskolor i hela Sverige.

– Vi ser partnerskapet med ASAP som en fantastisk möjlighet att komma ut och möta morgondagens hållbara ledare och bland dem öka medvetenheten kring den potential som finns inom återvinningsindustrin och dess effekt på den cirkulära ekonomin, säger Malin Baltzar, chef Hållbara Affärer på Stena Recycling.

Slutdatum för FN:s Agenda 2030 kryper allt närmare men de flesta mätningar visar att omställningstakten till ett hållbart samhälle går för långsamt. Ska vi nå de globala målen krävs att alla sektorer hjälps åt. Miljömärkning Sverige och Sustainergies har därför startat A Sustainability Acceleration Project (ASAP) för att rusta morgondagens hållbarhetsledare.

– Vi är väldigt glada att ha med en aktör som Stena Recycling, med kunskap och resurser som kan göra skillnad på riktigt. Sverige behöver fler partnerskap med näringslivet när det gäller utbildning och innovation om vi ska nå målen i Agenda 2030. Det är dags att Sverige ökar takten och ASAP är vårt bidrag, säger Christian Quarles, kommunikationschef på Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel.

– ASAP är unikt för att alla partners delar med sig av sina spetskompetenser och ger studentdeltagarna de bästa förutsättningarna för att bli framtidens ledare inom hållbarhet. Vi fick enormt fin respons av förra årets deltagare, där flera har gått vidare till intressanta uppdrag och vi ser med spänning fram emot årets samarbete, säger Victoria Hellsten, områdeschef för studentarbetsgivaren Sustainergies.

Utöver återvinningsbranschen med Stena Recycling representeras även tre andra viktiga framtidsbranscher i årets ASAP: innovation och digitalisering med Accenture, det gröna näringslivet med LRF och skogsindustrin med SCA.

 

Fakta om ASAP:
A Sustainability Acceleration Project (ASAP) är en arena för studenter, företag, experter och organisationer att lära av varandra och samarbeta för att påskynda omställningen till ett hållbart samhälle. Som en del av arenan genomförs en campusturné med heldagsträningar för 400 studenter i hållbarhet och ledarskap. Ett fåtal studenter väljs ut att bli diplomerade som Framtidens Hållbarhetsledare. ASAP grundades 2018 av Miljömärkning Sverige , som arbetar på regeringens uppdrag och Sustainergies. ASAP produceras årligen i partnerskap med relevanta aktörer från olika industrier och sektorer.

Ansökan öppnar 1 oktober. Läs mer på asap2030.com


Presskontakt Stena Recycling: Åsa Bratt, 0704-88 88 22.
Presskontakt ASAP: Anna Norberg, Miljömärkning Sverige, 076-262 54 90.

 

Dela denna sida