Stena Recycling förvärvar containerverksamhet i Trestad

2023-03-02

clas_johan (3)_CompQual80.png

Stena Recycling förvärvar transport- och logistikföretaget Centralens containerverksamhet. Affären är ett led i Centralens ambition att ytterligare utveckla bolagets logistikverksamhet med sikte på fler klimatsmarta transportlösningar. För Stena Recycling innebär förvärvet att bolaget utökar sin marknadsledande position i trestadsområdet och kan därmed erbjuda hållbara återvinningstjänster till fler kunder.

- Vi fokuserar på att bli en än mer fristående samarbetspartner inom vår kärnverksamhet transport och logistik. Vi ser också att transporten av en container blir en allt mindre del av hela flödet för att ta hand om avfallet där vi i de övriga delarna saknar nödvändiga kunskaper och resurser, säger Johan Jansson VD Centralen och fortsätter

Genom affären med Stena Recycling får vi möjlighet att göra detta med fokus på att skapa attraktiva transportuppdrag för våra delägare vilket är vårt viktigaste mål.

Stena Recycling förvärvar Centralens sammanlagt 400 containers, flak och komprimatorer och tar över ansvaret för Centralens avtalskunder inom återvinningsområdet. Affären träder i kraft den 1 juni i år.

Som Sveriges största återvinningsbolag utvecklar vi ständigt vår verksamhet och våra kunderbjudanden lokalt såväl som nationellt. Den här affären och samarbetet med Centralen utökar betydligt våra möjligheter att erbjuda fler kunder i Trestad med omnejd fler återvinningstjänster inom tillverkande industri samt bygg- och rivningsbranschen, säger Clas Hultqvist tf VD Stena Recycling. 


För mer information kontakta:

Johan Jansson, VD Centralen tel 0763-179 389
Clas Hultqvist, tf VD Stena Recycling tel 0707-953 900

 

Om Centralen:

https://www.sebroschyr.se/Centralen/MailView/

www.centralen.se

 

Om Stena Recycling:

Stena Recycling är Sveriges ledande återvinningsbolag och en helhetspartner för att utveckla hållbara cirkulära lösningar inom alla typer av verksamheter. Med 1 900 engagerade medarbetare och 90 anläggningar över hela landet skapar vi långsiktiga lösningar varje dag för såväl kunder som för samhället i stort.

www.stenarecycling.se

Dela denna sida