Stena Recycling lanserar ”IT STARTS HERE”

2015-06-08

1280x400_it-starts-here_CompQual80.jpg

I en ganska traditionell bransch med fokus på själva avfallshanteringen vill Stena Recycling sätta ljuset på värdet av hållbar återvinning. Ett värde som bara uppstår i tätt samarbete mellan industri och samhälle. Tillsammans skapar vi större värden. Det är utgångspunkten i Stena Recyclings nya kommunikationskoncept IT STARTS HERE, som började rullas ut i helgen.

- Som ledande återvinningsbolag har Stena Recycling många intressanta samarbeten med små och stora företag, industrier, högskolor och universitet, med kommuner och lokalsamhällen. Det är här det börjar. It starts here, säger Magnus Rundberg, Sälj- och marknadsdirektör på Stena Recycling AB.

IT STARTS HERE började lanseras i helgen med en annonskampanj i dagspress. Som en del av konceptet kommer en serie unika samarbeten och projekt presenteras under året. Syftet är att få fler att förstå värdet av smart återvinning för ett gemensamt hållbart samhälle, men också att ansvarsfull resurshantering är en värdefull affär för både kunden och miljön.

- Hållbarhet är en integrerad del i vår affärsverksamhet, egentligen vår affärsidé. Bara för att någon produkt går sönder betyder det ju inte att det är slut, snarare är det början på något nytt. Vi vill förtydliga hur vi ser på resurser – där andra aktörer ser avfall, ser vi nytt material och nya möjligheter. Genom ansvarsfull resurshantering hjälper vi våra kunder att utveckla sin verksamhet på ett hållbart sätt och öka sin lönsamhet. Detta gör det möjligt för oss att fortsätta utveckla vårt erbjudande och uppfinna nya lösningar där återvinning gynnar det hållbara samhället. Detta är startskottet på en lång resa, säger Magnus Rundberg.

Lanseringen av IT STARTS HERE sammanfaller med att Stena Recycling bygger sin största återvinningsanläggning hittills. Stena Nordic Recycling Center ska bli en ledstjärna i Europa när det gäller högteknologisk och effektiv återvinning av till exempel bilar och elektronik.

- Det är en anläggning som verkligen är starten på något nytt. När man står där och ser vilka enorma mängder råvaror som utvinns ur våra kunders avfall och spillmaterial kan man med fog säga IT STARTS HERE.

Bakom kommunikationskonceptet och det strategiska varumärkesarbetet står Stendahls som är huvudbyrå för Stena Recycling.

Dela denna sida