Stena Recycling stöttar kampanj för att plocka plast

2021-06-17

Plastbild_01_CompQual80.JPG

Uttjänt plast är en resurs som ska återvinnas för att bli till nya produkter eller energi. Plasten ska inte hamna i haven. Under fyra veckor i juni och juli medverkar Stena Recycling i Göteborg i kampanjen Plastfritt hav med GP.

Plast som förorenar hav och kustmiljö världen över är ett problem som förtjänar att uppmärksammas gång på gång. Ett exempel på detta är kampanjen Plastfritt hav med GP som genomförs av Göteborgs-Posten, The Perfect World Foundation och Stena Recycling i sommar.

– Uppskattningsvis finns det redan omkring 320 miljoner ton plast i världshaven, så det viktigaste vi kan göra är självklart att se till att det inte hamnar mer plast i våra hav. Vi tror samtidigt att det är viktigt att plocka upp plast från ständer och hav för att göra vad vi kan tillsammans, men också för att förstå hur mycket plast som faktiskt förorenar våra närområden, säger Ragnhild Jacobsson, VD på The Perfect World Foundation.

– Plast är ett fantastiskt material. Rätt använt bidrar det till viktiga produktegenskaper som är svårt att uppnå med andra material, inom allt från fordonsindustri till livsmedelsbranschen. Men fel hanterat är plast ett material som skapar stora problem i miljön. När vi som Sveriges ledande aktör inom återvinning fick möjlighet att bidra i denna satsning var valet enkelt. Här kan vi hjälpa till och uppmärksamma problemen med plast i havet genom att bidra med utrustning för insamlingen av den plast som hamnat fel. Nu är det upp till göteborgarna att hjälpa till, vilket jag är säker på att de gör, säger Mattias Nilsson Försäljnings- och Marknadschef Stena Recycling Sverige.

Kampanjen pågår under fyra veckor. Via annonser i sociala medier och Göteborgs-Posten uppmuntras allmänheten att plocka plast längs vattnet och slänga på rätt ställe, till exempel i Stena Recyclings container som placeras ut på fyra olika ställen.

Den som är med och städar bort plast kan samtidigt delta i en tävling på Instagram. Läs mer här: www.gp.se/plastfritthavmedgp

Dela denna sida