Resurshantering- och optimering

Hållbar resurshantering i sverige

Det är en självklarhet för de flesta företag att jobba enligt lean och ständiga förbättringar i produktion. Det borde vara lika självklart att använda lean inom avfallshanteringen. Med vår optimeringstjänst hjälper vi er att hitta förbättringar och därmed optimera er resurshantering - från produktion till återvinning.

Optimerad resurshantering 

Vi ser på din verksamhet som en helhet och följer materialet från inköp till produktionsspill. Då kan besparingar och förbättrad resurshantering identifieras inom t ex följande områden:

  • Transporter
  • Avfallsminimering
  • Internlogistik
  • Utrustning för avfall
  • Uppgradering av material

Hur går det till?

Tillsammans med er prioriterar vi vilka områden som ska vara i fokus och som kan förbättras. Ett team sätts ihop med både lokala kontakter, specialister och projektledare. En grundläggande inventering är första steget i processen som byggs på med t ex plockanalyser, intervjuer och fallstudier. Vi tar fram förslag på åtgärder för resurshanteringen och fungerar som partner vid genomförandet och uppföljning.

Dela denna sida

Vill du veta mer?

Genom att du registrerar dig på någon av Stena Metallkoncernens webbplatser samtycker du till att dina uppgifter behandlas såsom beskrivet här.