Miljöutbildning

Vi erbjuder kompletta miljöutbildningar eller källsorteringsutbildningar för din personal. Kurserna kompletterar varandra och kan hållas för samma personal.

miljöutbildning of Återvinningstjänster

GRUNDLÄGGANDE MILJÖUTBILDNING

Stenas miljöutbildning är en generell utbildning inom hållbar utveckling med viss fokus på återvinning. Den ger en helhetsbild av varför hållbar utveckling är viktigt att ta i beaktande, varför vi bör återvinna och vill inspirera deltagare att göra miljömedvetna val i sitt arbete. Utbildningen består av både föreläsning, gruppdiskussioner och övningar. Vår miljöutbildning kan anpassas utifrån förutsättningarna och behoven på ditt företag. Miljöutbildningen tar ca. 2 h och kan hållas på plats på ditt företag alternativt kombineras med studiebesök på en av Stenas anläggningar.

Kursinnehåll

  • Historik om hållbar utveckling
  • Globala miljöaspekter och människans påverkan
  • Cirkulär ekonomi och andra åtgärdsinitiativ
  • Klimatnytta med återvinning
  • Lagstiftning och förordningar
  • Inspiration för förändringsarbete

Fler miljöutbildningar

Nedan ser du flera av våra miljöutbildningar. Hittar du inte precis det du behöver för din verksamhet så är du välkommen att ta kontakt med oss så hjälper vi dig och anpassar utbildningen efter era behov.

 

Digital miljöutbildning

I vår e-learning - Från avfall till resurser - får du på ett bekvämt och effektivt sätt ökad motivation att sortera avfallet på ditt företag.

Läs mer här

Sorteringsutbildning

Med insikter kring vad som händer när material och produkter hamnar fel i sortering och försämrar återvinningens kvalité är det lättare att förstå vikten av att sortera rätt.

Läs mer här
Dela denna sida

Kontakt

Markera vilken eller vilka utbildningar du är intresserad av

Genom att du registrerar dig på någon av Stena Metallkoncernens webbplatser samtycker du till att dina uppgifter behandlas såsom beskrivet här.